Escapadă în San Marino cu zbor direct din Chișinău

Escapadă în San Marino cu zbor direct din Chișinău

Escapadă în San Marino cu zbor direct din Chișinău

     San Marino este una din cele mai mici state din Europa, avand o suprafata de 61,2 km2 si circa 32.000 de locuitori. Republica San Marino este o enclvă situată în centrul Italiei, pe coasta estică la circa 20 km de orașul Rimini. Din cele mai vechi timpuri motto-ul sanmarinezilor a fost „Nemini teneri” (să nu depinzi de nimeni). Practic, începând cu secolul al XII-lea, cand devine comuna și până în zilele de astăzi micul San Marino nu a fost cucerit de nimeni și a fost un exemplu în tot ce înseamna libertate și democrație. Napoleon Bonaparte după ce a cucerit toată peninsula italica, în 1797, se oprește la San Marino ca să-l aprecieze ca model al republicii și al libertății. Oferă chiar mărire teritorială – o ieșire la mare, dar San Marino refuză prudent. Napoleon cucerește Europa luând peste tot ce-i place, schimbă harta politică a Europei însă San Marino este o excepție, rămâne și este lăsat să înflorească ca o republică.

    Din 2008 centrul vechi istoric din orașul San Marino și Monte Titano sunt înscriși în Patrimoniul cultural mondial UNESCO. Cu certitudine această destinație trebuie sa fie listă obiectivelor turistice pe care trebuie sa le vizitezi.

     Cel mai apropiat aeroport care face legatura cu Chisinaul este Bologna si se afla la 130 km de San Marino. Biletul de avion, cu zbor direct, Chisinau – Bologna(tur-reur), incepe de la 150 euro pentru o persoană. Din Bologna până în San Marino poți ajunge cu autocarul, care costa circa 30 euro.

De ce este San Marino destinația pe care suntem obligați sa o vizităm?

     Centrul Vechi Istoric și Monte Titano au o istorie de peste 8 secole și în mare parte au rămas intacte pe parcursul timpului. De altfel au fost înscriși în Patrimoniul cultural mondial UNESCO.

      Vederea panoramică care se deschide de la altitudinea de 750 metri te lasă pur și simplu cu gura cascată.

    Shopping. Taxele si politica fiscala transformă San Marino într-un paradis pentru toatele companiile. Anual, mii de turiști vin aici pentru a procura produse de lux(bijuterii, blănuri, ceasuri, ultimele colecții ale celor mai mari case de modă s.m.a. ) la un pret mult mai accesibil decat în restul Europei.

 

Comentarii0

Lasa un raspuns