Tot ce trebuie să cunoști despre stațiunea Halkidiki

Tot ce trebuie să cunoști despre stațiunea Halkidiki

Tot ce trebuie să cunoști despre stațiunea Halkidiki

Situată la o distanță de circa 1151 km de Chișinău, peninsula Halkidki este situată în Grecia, în apropierea orașului Salonic, împărțindu-se în trei brațe: Kassandra, Sithonia și Muntele Athos.

Pădurile luxuriante verzi, care ajung pînă la plajă, apele turcoaz, stilul tradițional grecesc și gastronomia grecească fac din Halkidiki un loc inedit, o aventură unică și minunată. Halkidiki este locul ideal pentru cei care iubesc munții. De asemenea, pe timpul verii Halkidiki este gazda a mai multor festivaluri artistice remarcabile care au loc în aer liber.

 

harta halkidiki

 

Plajele din Halkidiki

Halkidiki are o coastă ce se întinde pe o distanță de 522 km, ale cărei plaje variază atît ca forme cît și ca dimensiuni, de la plaje lungi cu nisip fin, la plaje mici, la golfuri pitorești, porturi mici, sate traditionale pescărești,

Cele 3 brațe (Kassandra, Sithonia si Athos) sunt marginite de plaje pe placul tuturor turistilor, de la cei care își doresc să facă plaja relaxandu-se sub razele soarelui, pînă la cei care iubesc sporturile pe plaja și apa. Plajele din Sithonia se remarcă prin nisip alb și fin, ape turcoaz și limpezi precum cristalul. Aici, te poți izola liniștit pe una din plajele izolate și accesibile pentru puțini turiști, marea majoritate fiind goale în perioada de extrasezon. Pe bratul Sithonia exista un numar de 13 plaje premiate cu „Blue Flag”. Bratul Athos cuprinde puține plaje, dar suficiente pentru turiștii care aleg să viziteze această parte a peninsulei Halkidiki.

Descrierea stațiunilor

Kassandra – partea estica

 • Nea Potidea: marchează intrarea în Kassandra,
 • Nea Fokea: un sătuc pescăresc dominat de Turnul Bizantin construit în sec. XV, foarte bine dezvolat din punct de vedere touristic,
 • Afitos: sat tradițional ce ți-a păstrat autenticitatea de-a lungul timpului, avînd o vedere panoramică asupra Golfului Toroneos,
 • Kalithea: cea mai animată și dezvoltată stațiune din Halkidiki, în apropierea căreia se regăsesc ruinele Templului Ammon Zeus.
 • Kriopigi: stațiune construită în forma amfiteatru, pe o colina la marginea unei păduri de pini, fiind o alegere bună pentru iubitorii de ciclism prin pădure.
 • Hanioti: este considerată una dintre cele mai renumite stațiuni din Halkidiki, datorită vieții de noapte active, faunei bogate și plajei bine organizate,

Sithonia

 • Metamorfosi: este considerat probabil cel mai frumos orașel din Grecia de Nord, fiind construit pe o pantă, presărat cu păduri de pini care înaintează pînă spre plajă.
 • Nikiti: aici are loc unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, Concursul de înot în Golful Toroneos. Cursa începe din Kalithea și se termina în Nikiti. Stațiunea este recunoscută si pentru mierea pe care o produce.
 • Neos Marmaras: construit de refugiații Insulei Marmara din Asia Minor. La doar 2 km distanță de aceasta stațiune, se află cel mai mare complex din Grecia și unul dintre cele mai mari din Europa, Porto Carras.
 • Porto Koufo: este cunoscut ca fiind cel mai mare și mai sigur port natural al Greciei. Tucidide l-a numit „portul surd”, pentru că este atît de bine vegheat, încît nici marea nu se poate auzi.

Athos

 • Ouranoupoli: locul din care pornesc croazierele în jurul Muntelui Athos, Sf. Munte. Simbolul stațiunii este reprezentat de Turnul bizantin Prosforios. Datorită izolării sale relative, stațiunea a fost puțin afectată de turismul în masă.

Hotelurile

Cazarea în stațiunea Halkidiki este diversă și accesibilă pentru orice turist. Turiștii au la dispoziție hoteluri cochete cu servicii minime pînă la resorturi de lux cu posibilități variate de entertainment.

Hotelurile din Halkidiki dispun de numeroase facilități pentru familii cu copii: camere spațioase, locuri amenajate de joaca, cluburi pentru copii, animație, piscine cu secțiuni speciale. Pentru tinerii care doresc să se distreze în Halkidiki pot gasi cluburi, discoteci, pub-uri, terase, aquapark-uri, sporturi acvatice. Pentru cei care doresc să evadeze din mediul urban aglomerat și tumultuous, se pot relaxa la unitățile hoteliere din peninsulă unde pot gasi liniște și destindere.

Astfel hoteluri precum Aristoteles Holiday Resort & Spa,  Kassandra Bay Hotel, Alexandros Palace Hotel & Suites, Alia Palace, Kassandra Palace, Aristoteles, Pallinni, și multe altele, oferă o gamă largă de condiții favorabile, camere confortabile, plaje cu nisip, restaurante, taverne, piscine, acces la internet, săli de conferință, cluburi pentru copii, spa, sport și programe de divertisment, ideale pentru familii și vacanțe de recreere pentru tineri.

Recomandările turiștilor

 • Brațul Kassandra: Stațiunile de pe brațul Kassandra sunt alese în special de cei care sunt mari amatori ai distracției nocturne, barurilor și cluburilor. Stațiunile preferate de tineri sunt: Fourka, Kalithea, Silviri și Poseidi.
 • Brațul Sithonia: Stațiunile de pe brațul Sithonia sunt recomandate mai ales familiilor cu copii. Plajele sunt mai liniștite, apele mai calme și mai puțin adînci, iar pensiunile și hotelurile includ numeroase facilități speciale pentru cei mici.
 • Mini-top plaje de vizitat în Halkidiki: Kalogria Beach (Nikiti, bratul Sithonia); Plaja Karidi (Vourvourou, bratul Sithonia); Kalamitsi beach (Sarti, bratul Sithonia); Kallitheas Beach (Kallithea, bratul Kassandra); Agios Ioannis (Nikiti, bratul Sithonia); Lagomandra beach (Neos Marmaras, bratul Sithonia); Kohi Beach (Neos Marmaras, bratul Sithonia); Kalamitsi Beach (Kalamitsi, bratul Sithonia)
 • Restaurante în Halkidiki: Ouzeri Tsapari (Pefkohori, bratul Kassandra); Sousourada (Afitos, bratul Kassandra); Stamnagathi (Neos Marmaras, bratul Sithonia). In fiecare ghid sunt recomandate restaurantele din zona.

Comentarii0

Lasa un raspuns