fbpx
Covid-19. Susține turismul autohton, nu anula vacanța.

Covid-19. Susține turismul autohton, nu anula vacanța.

Covid-19. Susține turismul autohton, nu anula vacanța.

Susținem turismul autohton.

Industria Turismului a avut de suferit foarte mult în urma restricțiilor cauzate de virusul Covid-19. Sezonul vacanțelor programat din 15 mai și până la 15 septembrie este perioada în care companiile de turism formează peste 75 % din bugetul pentru 1 an. 
În urma sistărilor impuse, agențiile de turism au pierderi semnificative și sunt nevoite să reducă din salarii, din personal, iar multe companii își vor încheia activitatea. 

Reprogramăm vacanța.

Reprezentații hotelurilor vin în întâmpinarea turiștilor și oferă posibilitate, să reprogramezi gratuit vacanța pentru o altă perioadă din anul 2020 sau chiar din 2021.

Înghețăm suma achitată.

În majoritatea cazurilor, ai posibilitatea să ”îngheți” suma de bani achitată și să o folosești pentru achitarea unei alte vacanțe, chiar și în alt hotel. Fiecae ”înghețare” se produce individual, în funcție de pachetul turistic rezervat anterior. 

Nu susținem turismul autohton.

Conform Biroului Național de Statistică, în anul 2019, turiștii moldoveni au avut cea mai mare încredere în agențiile de turism din ultimele 3 decenii. Companiile turistice au ajuns la maturitate, iar serviciile oferite sunt de o calitate superioară. Anularea în masă va influența în mod direct calitatea serviciilor oferite, iar din această situație cu toții vom fi ieși perdanți.

Penalități:

În general, un pachet turistic este compus din bilete de transport, transfer la hotel, cazare, asigurare medicală, taxe, excursii, transferuri bancare internaționale ș.a. Dacă dorești să anulezi rezervarea, iar data cazării nu cade sub incidența perioadei de ”Situație Excepțională”, atunci furnizorii, au dreptul să penalizeze turiștii cu un procent cuprins între 10% și 100%, în funcție de perioada anulării și de condițiile contractuale.

Returnarea banilor.

Returnarea banilor este o procedură foarte anevoioasă, cauzată de mai mulți factori, care poate dura până la 180 de zile sau chiar mai mult. În majoritatea țărilor, până cel puțin la mijlocul lunii mai 2020, partenerii agențiilor de turism se află în izolare, iar cererile de anulare vor fi analizate, abia după depășirea acestei ”situații excepționale”. 
Din motivul că pachetele turistice sunt formate din bilete de transport, transfer la hotel, cazare, asigurare medicală, taxe, excursii, ș.a., companiile de turism, sunt obligate să aștepte răspunsul de la fiecare furnizor ca să returneze sumele achitate și ulterior să fie întoarse turiștilor.