fbpx
Din 15 iunie, Bulgaria elimină toate restricțiile impuse de pandemie

Din 15 iunie, Bulgaria elimină toate restricțiile impuse de pandemie

Din 15 iunie, Bulgaria elimină toate restricțiile impuse de pandemie

Bulgaria va elimina toate restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19 începând din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, a informat joi guvernul de la Sofia.

Spălarea mâinilor şi distanţarea socială voluntară sunt în continuare recomandate de către autorităţi.

În Bulgaria, o stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus a fost declarată la 13 martie şi a durat două luni.

A urmat ceea ce guvernul a descris drept o ”situaţie epidemică excepţională”, care se va încheia la 14 iunie, împreună cu restricţiile.

Cu o populaţie de circa 7 milioane de locuitori înregistrase până joi circa 2.585 de cazuri de COVID-19, dintre care 147 soldate cu decese. Din 25 mai până la 5 iunie 2020, numărul cazurilor de infectări este în mediu de 17 persoane pe zi

În prezent, numărul de cazuri noi a scăzut, iar numărul de recuperări este în creştere, a declarat şeful grupului de lucru, Ventsislav Mutafchiyski, adăugând că acum circa 10 persoane mor ca urmare a virusului pe săptămână.

Bulgaria a eliminat deja o mare parte din restricţiile impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Călătorii din mai multe state UE au voie să intre în Bulgaria fără să fie plasaţi în carantină începând din 1 iunie, iar restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, studiourile de fitness şi centrele comerciale au fost redeschise, cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi distanţare socială.

#odihnainbulgaria #covidinbulgaria #vacanță2020 Sursa: Știrile ProTV

Comentarii0

Lasa un raspuns