fbpx
Din 28 iulie 2020 putem călători în Bulgaria. Vezi care sunt condițiile.

Din 28 iulie 2020 putem călători în Bulgaria. Vezi care sunt condițiile.

Din 28 iulie 2020 putem călători în Bulgaria. Vezi care sunt condițiile.

Ambasada Republicii Moldova la București salută decizia autorităților bulgare, reglementată prin Ordinul PD-01-438 din 28.07.2020 al Ministerului Sănătății al Republicii Bulgaria, privind permiterea intrării cetățenilor Republicii Moldova în Republica Bulgaria, începând cu 28 iulie 2020, la prezentarea testului PCR la COVID-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria. Testul PCR Covid-19, este obligatoriu pentru toate persoanele, inclusiv copiii.

Dacă călătoriți prin intermediul agenției de turism ”Favorit-Tur”, atunci testul se face cu o zi înainte de plecare. Ca recomandare propunem ca turiștii să păstreze bonul fiscal, iar unele hoteluri din Bulgaria vor returna suma achitată pentru testul Covid-19.

Persoanele cu cetățenia rusă, română sau ucraineană, dacă pleacă din Moldova, au nevoie obligatoriu de test;

În vederea petrecerii unui sejur plăcut pe litoralul bulgar al Mării Negre, informăm cetățenii Republicii Moldova că pentru tranzitarea teritoriului României, vor fi prezentate autorităților de frontieră ale României documentele confirmative privind scopul șederii în Bulgaria (rezervarea la hotel), asigurarea medicală, rezultatele testului sus-menționat și documentele respective de călătorie.

La îmbarcarea în autocar, temperatura maximă admisă este de 37,6 °C.

Ambasada recomandă ca tranzitul, care nu va depăși 36 de ore, sa fie efectuat pe culoarul de tranzit aprobat de autoritățile române pentru transportul rutier: Leușeni, Albița, Tecuci, Focșani, Buzău, București, Giurgiu, Ruse, Varna. Informații adiționale privind culoarele de tranzit sunt disponibile accesând linkul: www.politiadefrontiera.ro.

#bulgaria #covid #vacanta #odihna Sursa: Ministerul Afecerilor Externe ale României