fbpx
Condiții de călătorie în Grecia (Actualizat 17 mai 2021)

Condiții de călătorie în Grecia (Actualizat 17 mai 2021)

Condiții de călătorie în Grecia (Actualizat 17 mai 2021)

🥳 La data de 14 mai 2021, Grecia și-a redeschis frontierele pentru cetățenii Uniunii Europene și pentru câteva state terțe, ca exemplu: Ucraina, Rusia sau Belarus. Din nefericire, cetățenii care dețin doar pașapoartele moldovenești, nu le este permisă intrarea în Grecia. Se preconizează ca de la începutul lunii iunie să fie permise călătoriile în Grecia și cetățenilor moldoveni. 👏

‼️ Turiștii care preconizează să plece în vacanță în Republica Elenă, trebuie să întrunească una dintre condițiile următoare:
✅ Începând cu 14 mai, călătorii care sosesc în Grecia trebuie să aibă un certificat PCR negativ de la un laborator de testare, pentru un test Covid-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. Acest test este obligatoriu pentru toți turiștii (inclusiv copiii cu vârsta peste 5 ani), indiferent de situația epidemiologică din țara de plecare. 
✅ Dovada unui test negativ nu este necesară pentru persoanele care și-au finalizat vaccinarea (adică au trecut 14 zile de la ultima vaccinare, în funcție de dozele necesare) și dețin un certificat de vaccinare. 
Vaccinurile acceptabile sunt: ​​ 
💉 Pfizer BioNtech
💉 Moderna
💉 Astra Zeneca / Oxford
💉 Novavax
💉 Johnson + Johnson / Janssen 
💉 Sinovac Biotech
💉 Gamaleya (Sputnik) 
💉 Cansino Biologics 
💉 Sinopharm.

✅ Dovada unui test negativ nu este necesară dacă călătorul și a revenit din COVID în ultimele 9 luni. Acest lucru poate fi dovedit printr-un certificat de recuperare emis de o autoritate publică sau de un laborator certificat. 
✅ O altă opțiune este certificatul unui rezultat pozitiv al testului molecular PCR, care confirmă faptul că titularul s-a recuperat de la infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel puțin 2 luni înainte de sosire și cel târziu cu 9 luni înainte de sosire. 
‼️ Fiecare călător care ajunge în Grecia, indiferent de certificatul aflat în posesia sa, poate fi supus unui control aleatoriu de sănătate (testul antigen RAPID). Dacă sunteți selectat, vă rugăm să rețineți că screeningul este obligatoriu. În caz de refuz, autoritățile își rezervă dreptul de a refuza intrarea în țară. Selecția se face printr-un sistem de eșantionare țintit „EVA” utilizat și în vara anului 2020.

CERINȚE PENTRU VIZITATORI Înainte de sosire:
✅ Turiștii trebuie să completeze formularul de localizare a pasagerilor (PLF) până cel târziu la 23:59 (23.59 PM) din ziua anterioară sosirii în Grecia: https://travel.gov.gr/#/user/login

‼️ Toate certificatele trebuie să includă informațiile critice (adică numărul de doze și datele respective) în engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, rusă, iar numele complet al persoanei trebuie să se potrivească cu numele de pe pașaport sau orice alt document de călătorie recunoscut.

‼️ Dacă rezultatul testului la intrare în Grecia (antigen Rapid) este pozitiv, călătorii și însoțitorii lor de călătorie sunt cazați în hoteluri de carantină, unde vor fi supuși unor teste PCR suplimentare pentru a confirma diagnosticul inițial. Oaspeții vor sta în hoteluri izolate cel puțin 10 zile. Cheltuielile de cazare în hotelurile de carantină sunt acoperite de statul grec. 

‼️ Pe calea terestră se permite intrarea în Grecia prin următoarele 3 puncte:
➡ Promachonas (24 ore): vama dintre Kulata (Republica Bulgaria) – Promachonas (Republica Elenă), traseu Sofia – Thessalonik
➡ Ormenio (24 ore): vama de trecere de la intersecția dintre Bulgaria, Turcia și Grecia.
➡ Evzonoi (07:00 – 23:00): vama dintre Macedonia de Nord și Grecia