fbpx
Tot ce trebuie să cunoști despre Turcia

Tot ce trebuie să cunoști despre Turcia

Tot ce trebuie să cunoști despre Turcia

Turcia – una din cele mai populare țări pentru odihnă în sezonul de vară. Ea este scăldată de patru mări, Mediterană, Egee, Neagră și Marmara.


Sezonul de plajă începe aici în aprilie și puteți savura din el până la finele lunii octombrie.
Cele mai solicitate stațiuni sunt din partea mării Mediterane: Belek, Lara, Kemer, Side, Alanya.

Zbor spre Antalya se efectueaza zilnic, de către trei avia companii: Turkish Airlines, Fly One si Air Moldova. Durata zborului: 1 h 45 min!
Fly One – Chișinău – Antalya, ora 04:15 și Antalya – Chișinău, ora 01:00.
Air Moldova – Chișinău – Antalya, ora 09:00 și Antalya – Chișinău, ora 11:50.
Turkish Airlines – Chișinău – Antalya, ora 00:15 și Antalya – Chișinău, ora 21:15.

Belek
Cea mai tânără și de lux stațiune se află la 30 km de aeroportul Antalya, transferul durează aproximativ jumătate de oră. Aici sunt hoteluri doar de 4 și 5 stele, cu terenuri pentru golf, corturi de tenis și teritorii imense, cu infrastructură dezvoltată. În Belek veți găsi cea mai bună plajă de nisip, cu intrare lină, perfectă pentru familiile cu copii. De asemenea, principala atracție a stațiunii este Canion Koprulu, cu o întindere de 500 hectare cu pădure mediteraneană de chiparos, eucalipt și fistic.


Kemer
Situat la 45 km de aeroport, Kemer este slăvit pentru cea mai bună microclimă. Răcoare pe timp de vară și aer proaspăt datorat pădurilor de pini și munților Taurului.  Este cunoscut pentru viața sa de noapte activă, numeroase baruri, discoteci și cluburi. Plajele din Kemer sunt în mare parte cu pietriș sau combinat, pietriș cu nisip. Marea este foarte curată. Stațiunea are hoteluri de la 3 la 5 stele, cu teritorii mici, compacte, dar dezvoltate.

Side
Este situat la 65 km de Aeroportul Antalya. Transferul durează aproximativ o oră și jumătate. Side se caracterizează prin plaje cu nisip, hoteluri de diferite categorii – de la 3 la 5 stele. Majoritatea hotelurilor de cinci stele au terenuri mari și aquaparcuri, ceea ce le face atractive pentru familiile cu copii.

Alanya
Cea mai sud-estică stațiune din Turcia, la 110 km distanță de Antalya, transferul durează 2-3 ore. Plajele de aici sunt în mare parte nisipoase. Cea mai bună dintre ele este plaja cu nisip Cleopatra. Această regiune prespune o vacanță ieftină pentru tineri și familii, deoarece hotelurile din Alanya se justifică pe deplin în categoria preț-calitate.

E bine să știi!
Este recomandat să faceți băile de soare până la 12:00 și după ora 16:00. Folosiți întotdeauna protecție, deoarece soarele este foarte puternic și puteți obține arsuri chiar și într-o zi înnorată.

Valuta naționala este lira, dar se acceptă dolari și euro. Puteți schimba în următoarele locuri: 
– hoteluri, însă cursul nu va fi întotdeauna benefic; 
– poștă, există riscul de a sta ore în șir în rând; 
– casele de schimb valutar, birourile sunt deschise de luni până vineri. 
– bancă. programul de lucru al instituțiilor bancare este de la 8:30 la 17:30.
Majoritatea punctelor de desfacere sunt deschise de la 10:00 la 22:00, cu excepția zilei de duminică. Pauza de prânz începe la 13:30. 
Multe farmacii se închid la ora 18:00, dar există întotdeauna o farmacie de gardă deschisă toată noaptea. 
Există multe tarabe mobile, pe străzi, unde puteți gusta din bucătăria locală la prețuri accesibile.

Nu e greu să te îndrăgostești de această țară. Ea cucerește cu o atmosferă de distracție, servicii plăcute și o paletă de divertisment.