fbpx
Unde putem călători doar cu pașapoartele moldovenești (20.04.2021)

Unde putem călători doar cu pașapoartele moldovenești (20.04.2021)

Unde putem călători doar cu pașapoartele moldovenești (20.04.2021)

La mai bine de 1 an de ”izolare turistică” din cauza situației pandemice, dorința de a pleca la odihnă este din ce în ce mai mare. Datorită vaccinării în masă a populației, majoritatea țările au început să relaxeze restricțiile și să ofere posibilitatea de a călători și în scop turistic. Cu certitudine în viitorul apropiat vom reveni la normal, dar la moment mai există unele limitări de călătorie. Favorit-Tur vă prezintă regulile de călătorie în scop turistic, pentru moldovenii care dețin doar pașaportul biometric moldovenesc:

🇧🇬Bulgaria: Se permit călătoriile în scop turistic în Bulgaria, prezentând la vamă testul PCR la Covid-19, efectuat cu 72 ore înainte de a traversa frontiera. Se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei prin următoarele pucte de trecere dinspre România:
• Vidin – Calafat
• Durankulak – Vama Veche
• Ruse – Giurgiu
• Oryahovo – Bechet (feribot, doar pentru traficul de marfă)
• Somovit-Nikopol – Turnu-Măgurele (feribot)

🇷🇴România: Nu se permit călătoriile în scop turistic. Cetățenilor moldoveni le este permisă doar tranzitarea României, în decurs de 24 ore. Ca exemplu dacă, plecați în vacanță în Bulgaria sau Grecia, tranzitarea va fi permisă, doar la prezentarea actelor doveditoare: voucher de cazare la hotel sau contractul de prestări servicii (cazare).

🇺🇦 Ucraina: Se permit călătoriile în scop turistic în Ucraina, prezentând la vamă testul PCR la Covid-19 (persoanelor de la 11 ani), efectuat cu 72 ore înainte de a traversa frontiera și o asigurare Covid-19 (preț: aproximativ 1 euro pe zi pentru 1 persoană).

🇹🇷Turcia: Se permit călătoriile în scop turistic în Turcia, prezentând la vamă testul PCR la Covid-19 (persoanelor de la 7 ani, inclusiv), efectuat cu 72 ore înainte de traversarea frontierei.

🇪🇬Egipt: Se permit călătoriile în scop turistic în Egipt prezentând la vamă testul PCR la Covid-19 (persoanelor de la 7 ani, inclusiv), efectuat cu 72 ore înainte de traversarea frontierei.

🇬🇷Grecia: Nu se permit călătoriile în scop turistic. Până la data de 19 aprilie (cu o ulterioară actualizare a restricțiilor), călătoriile în Grecia pentru cetățenii moldoveni sunt permise, doar cu prezentarea rezultatul testului PCR negativ și intrarea în carantină obligatorie pentru o perioadă de 7 zile.

Prin intermediul agenției de turism ”Favorit-Tur”, testul PCR Covid-19 este la preț de 600 lei pentru persoanele cu vârsta peste 15 ani și de 450 lei pentru persoanele cu vârst până la 15 ani.

#favorittur #agentiedeturismchisinau #agentiedeturismbalti #agentiedeturismcahul #vacanta2021